Tur og seilas

Tur og havseilerbåter spenner vidt i størrelse, fart og pris og båtene er privat eide og brukes gjerne både til tur og regatta. For å sikre «fair play» anvendes et handicapsystem for å utjevne forskjeller i fartpotensialet på tvers av størrelse og båttype.

I Egersund Seilforening finner du både seilere som stort sett bruker båten til regatta, og seilere som synes turen er det viktigste.

Det arrangeres seilaser hver onsdag fra mai til september der vi har ulike løyper tilpasset værforhold og vindretning. Disse seilasene skal være ett lavterskeltilbud for alle og det er mulig å være med uten at en har båt.

Høres dette interessant ut er det bare å ta turen til oss på onsdager og fremmøte er senest klokken 1700.

Det jobbes med se på mulighetene for at klubben organiserer innkjøp av klassebåter som driftes av de som bruker båtene og det er nedsatt egen komitee som skal legge frem ett forslag på neste årsmøte (2021).

Seiling har det fantastiske utgangspunktet at den bedrives ute i frisk luft, på «godt ventilerte steder» og av naturens egne krefter. Et bedre utgangspunkt kan vi ikke ha. Det betyr at seilere har de aller beste forutsetningene til å kunne være aktive, selv i den...